4 Şubat 2014 Salı

Death Note

  Animeleri duymuşsunuzdur. İsmini bilmeseniz bile en azından bir kaç bölüm anime izlemişsinizdir. Pokemon, Yu-Gi-Oh, Naruto, Tsubasa... Fakat bu anime öncekilere hiç benzemiyor. Çocuklar için hazırlanmış basit çizgi filmlerden çok daha ileride, son bölüme hiç sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.

Tim Burton-Vincent


  Tim Burton, çoğumuzun tanıdığı bir isim. Zengin bir hayalgücü olan Tim Burton, birçok efsaneleşmiş filmin de yönetmeni aynı zamanda (Corpse Bride, Batman Returns, Beetlejuice...). Yönetmenlik yaptığı ilk filmde Vincent adında bir kısa film.
 

23 Ocak 2014 Perşembe

Kara Kule 6-Susannah'ın Şarkısı

  Merhaba,
  Size Kara Kule 6- Susannah'ın Şarkısı'ndan bahsetmek istiyorum.

Kara Kule 5- Calla'nın Kurtları

 
Merhaba,
  Size Kara Kule 5- Calla'nın Kurtları'ndan bahsedeceğim.

Köfte Yağmuru 2 Geliyor!


 İlk filmde Flint Lockwood, suyu yiyeceğe dönüştürebilen bir makine icat etmişti. İnsanlar çok mutlu oldu fakat Flint makinenin kontrolunu devam ettiremeyince onu yok etmek zorunda kalmıştı.

Kara Kule 4- Büyücü ve Cam Küre

                                       Merhaba,
  Sizlere Kara Kule 4- Büyücü ve Cam Küre'den söz edeceğim.

Kara Kule 3- Çorak Topraklar

                                    Merhaba,
  Bu yazımda Kara Kule 3-Çorak Topraklar'dan bahsedeceğim.

Sıkıntı ve Şapkalı Kurbaa

 Merhaba,
  Ben sapkalıkurbaa. Ne yazacağım konusunda benim de bir fikrim yok. Sıkıldım ve yazıyorum. Biraz kendimden bahsederek başlayayım.

22 Ocak 2014 Çarşamba

Virtua NES- Atari Oyunlarını Bilgisayarınızda Oynayın!


Merhaba,
  Bu yazımda size Virtua NES isimli emülatorden bahsedeceğim.

All My Movies-İnceleme

  Merhaba,
  Bu paylaşımda bilgisayarınızdaki filmleri arşivlemenizi sağlayan bir programdan bahsedeceğim. All My Movies. Programı kurup başlıyorsunuz. Çok kolay bir kullanımı var. Eğer bilgisayarınızdaki bir filmi arşivinize eklemek istiyorsanız, dosyadan ekle butonuna tıklamanız ve filminizi seçmeniz yeterli. Filminizi seçtikten sonra eğer filmle ilgili yönetmen, oyuncular, senarist gibi bilgileri de isterseniz, "Orjinal Başlık" bölümünün hemen sağındaki büyüteç butonuna tıklıyorsunuz. Size yaklaşık 10 adet film listeliyor. Arşive kattığınız filmi bunlar arasından seçiyor ve üzerine çift tıklıyorsunuz. IMDB'den bilgileri indiriyor, bir kapak resmi ve ekran görüntüleriyle beraber arşivinize ekliyor.

All My Movies Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım

  Merhaba,
  Bu yazımda daha önce paylaşmış olduğum All My Movies isimli film arşiv programının kullanımı anlatacağım.
  Programı indirmek ve program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kara Kule 2-Üçün Çekilişi

Merhaba,
Bu paylaşımda size Kara Kule serisinin ikinici kitabı olan Üçün Çekilişi'nden bahsedeceğim.

Kara Kule 1-Silahşor

                                                  Merhaba,


Bu yazımda daha önce de bahsetmiş olduğum Kara Kule serisinin ilk kitabını tanıtacağım.
 Kitap Stephen King tarafından yazılmış. Kitapta olaylar biraz yavaş ilerliyor, fakat bu sizi yıldırmasın. Üçüncü kitaptan sonra bir solukta bitireceksiniz.

Tarantino Filmini Çöpe Attı

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'yu hepiniz bilirsiniz. Rezevuar Köpekleri, Ucuz Roman, Soysuzlar Çetesi...
 Yönetmen üzerinde çalıştığı son film olan "The Hateful Eight" için nerdeyse gerekli bütün hazırlıkları yapmıştı. Oyuncular belliydi ve stüdyo da hazırlanmıştı.
 Fakat senaryo internete sızdırılnıca Tarantino, projeden vazgeçti. Ekibindeki birinin senaryoyu sızdırdığına emin olan Tarantino, 6 kişiyi de işten kovdu.

KAYNAK: http://www.sinemalar.com/haber/3662/tarantino-tum-filmi-cope-atti

The Dark Tower-Kara Kule




                                                  Merhaba,
Silahşor-Roland Deschain
 Ben sapkalıkurbaa. Bu paylaşımda çok sevdiğim bir kitap serisi olan The Dark Tower’dan (Kara Kule) bahsedeceğim. Serinin yazarı, aynı zamanda birçok ünlü filmin de yazarı Stephen King. Bir filmin yazarı var mıdır bilmiyorum (Senaristlerden haberim var ama bu durumda Stephen King senarist mi olur?). Ama bu filmlerin Stephen King’in roman veya hikayelerinden uyarlandığına eminim. Mesela Shawshank Redemption, ülkemizde yayınlanan adıyla Esaretin Bedeli, Stephen King’in Shawshank Redemption and Rita Hayworth isimli hikayesinden uyarlanmış.

21 Ocak 2014 Salı

Welcome to the Jungle-Guns N'Roses

  Merhaba,
  Şimdi en sevdiğim rock parçalarından biri olan Welcome to the Jungle'ın klibini paylaşacağım. Şarkı, Guns N' Roses'ın ilk albümü olan Appetite for Destruction'ın (1987) giriş şarkısı. Arka arkaya defalarca dinleyebilirsiniz. Sıkılmazsınız.

The Prestige-Prestij

  Merhaba,
  Bu paylaşımda Prestij isimli aşmış bir filmden bahsedeceğim.
  "Her sihirbazlık numarası üç bölüm ya da perdeden oluşur. Birinci bölüme vaat denir. Sihirbaz,size sıradan bir şey gösterir. İskambil destesi, bir kuş ya da bir insan. Bu nesneyi size gösterir. Son derece gerçek, üzerinde oynanmış, normal bir şey olduğunu görmeniz için nesneyi incelemenizi ister. Fakat, aslında öyle olmayacaktır.
 İkinci perdeye dönüştürme denir. Sihirbaz olağan bir nesneyi alır. Ve onu olağanüstü bir şeye dönüştürür.
 Hilenin sırrını arıyorsunuz ama bulamazsınız. Çünkü, dikkatli bakmıyorsunuz. Siz, sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz.
 Henüz alkışlamazsınız. Çünkü bir şeyi yok etmek yeterli değildir. Onu geri getirmeniz gerekir. İşte bu yüzden her sihirbazlık numarısında üçüncü perde bulunur. Yani en zor bölüm. Bizlerin deyişiyle prestij bölümü."

Karikatür Arşivim (1)

                                              Merhaba,
  Ben Sapkalıkurbaa. Karikatür okumayı sevdiğimi belirtmiştim. Aynı zamanda bunları kaydedip küçük çaplı bir arşiv oluşturmayı da sevdim. İçinde yaklaşık 650 karikatür var. Elimden geldiğince küfürsüz, cinsellik ve nefret söylemi içermeyen karikatürleri seçtim. Arada belki 1-2 tane küfür içeren karikatür olabilir. Onlar için şimdiden özür diliyorum.

20 Ocak 2014 Pazartesi

Selam

  Selam;
  Ben Sapkalıkurbaa. Kitap okumayı,müzik dinlemeyi,ve özellikler film indirip izlemeyi severim. İndirmek önemli, arşiv gibi şeyler hoşuma gidiyor. Bunun dışında karikatür okurum, sıkılır, ve mutluluğumu isteyerek veya istemeyerek engelleyen her şeye küfür ederim. Benimle ilgili bilmeniz gerekenler sanırım bu kadar.
 Bloğun içeriğinden de biraz bahsedip yazıyı bitirmek istiyorum. Kişisel bi blog. Dolayısıyla hoşuma giden hemen her şeyi paylaşacağım. Arada kitap ve film tanıtımları yazabilirim. Yazmayabilirim de. Müzikler olur muhtemelen, sevdiğim müzikler. Hoşuma giden yazılar olabilir, muhtemelen internet ortamında paylaşılmış ve sözlüklerden birinden alınmış olur. Kaynağı belirtirim. Onun dışında saçmalamayı da sevdiğim için bol bol saçmalık da bulacaksınız burada.
  Bu kadar.
  Teşekkürler...