4 Şubat 2014 Salı

Death Note

  Animeleri duymuşsunuzdur. İsmini bilmeseniz bile en azından bir kaç bölüm anime izlemişsinizdir. Pokemon, Yu-Gi-Oh, Naruto, Tsubasa... Fakat bu anime öncekilere hiç benzemiyor. Çocuklar için hazırlanmış basit çizgi filmlerden çok daha ileride, son bölüme hiç sıkılmadan izleyebiliyorsunuz.

  Death Note (Ölüm Defteri) Japonya'da (olması gerektiği gibi) başlamış bir manga serisi. Tsugumi Ooba yazmış, Takeshi Obata çizmiş. Bir shinigami (ölüm tanrısı), içine ismi yazılan kişileri öldüren defterini, yani ölüm defterini insan dünyasına düşürür (?). Bu defteri Light Yagami adında 17 yaşında bir lise öğrencisi bulur. Defterin gerçek olduğuna inanmaz, fakat denemek ister. Denemeleri sonucu defterin gerçek olduğunu anlayan Light, kendine yeni bir dünya yaratmaya karar verir. Suç işleyen insanları öldürerek Dünya'nın istediği gibi olmasını sağlayacaktır. Fakat insanlar bunu farkeder. Birileri kötüleri cezalandırmaktadır. Bunu içten içe destekleyenler olduğu gibi ne olursa olsun insanları yargının cezalandırması gerektiğini düşünenler de vardır.
 Japon polisi hakkında hiçbir şey bilmediği bu katili bulmaya çalışırlar. Light ise artık halkın gözünde bir kahraman olmuştur. Kimse adını bilmediğinden halk ona "Kira" demeye başlar. Kira, katil kelimesinden türemiştir.
 Japon polisi, bu davayı çözmek için yetersizdir. Bu yüzden en iyi dedektif olarak bilinen "L" bu davayı devralır. Japon polisi daha yüzünü bile görmedikleri ve hakkında çok az şey bildikleri L'ye güvenmek zorundadır
 Kira çok zekidir. Japon ÖSS'si diyebileceğimiz bir şeyde birinci olmuş, pek çok davada Japon polisine yardım etmiştir. Babası da zaten polis şefidir.
 "L" ise yardımcısı Watari dışında kimsenin gerçek kimliğini bilmediği biridir. Pek çok davayı çözmüştür ve Kira kadar zekidir.
  L'nin davayı devralması ile Kira ve L arasında her anı zekice kurgulanmış efsanevi bir savaş başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder