22 Ocak 2014 Çarşamba

All My Movies-İnceleme

  Merhaba,
  Bu paylaşımda bilgisayarınızdaki filmleri arşivlemenizi sağlayan bir programdan bahsedeceğim. All My Movies. Programı kurup başlıyorsunuz. Çok kolay bir kullanımı var. Eğer bilgisayarınızdaki bir filmi arşivinize eklemek istiyorsanız, dosyadan ekle butonuna tıklamanız ve filminizi seçmeniz yeterli. Filminizi seçtikten sonra eğer filmle ilgili yönetmen, oyuncular, senarist gibi bilgileri de isterseniz, "Orjinal Başlık" bölümünün hemen sağındaki büyüteç butonuna tıklıyorsunuz. Size yaklaşık 10 adet film listeliyor. Arşive kattığınız filmi bunlar arasından seçiyor ve üzerine çift tıklıyorsunuz. IMDB'den bilgileri indiriyor, bir kapak resmi ve ekran görüntüleriyle beraber arşivinize ekliyor.

 Program istediğiniz bilgileri (yönetmen, senarist, oyucnular, mpaa vb.) IMDB'nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Almanca sitelerinden, Amazon.com, DVDEmpire gibi birçok siteden bulabiliyor. Hangisinden istediğinizi seçmek için bahsetmiş olduğum büyütecin yanındaki aşağı doğru bakan oka tıklıyorsunuz.
 NASIL KULLANILIR? RESİMLİ ANLATIM
Artıları:

  1. Kullanımı oldukça kolay, 5 dakikalık bir denemeden sonra temel işlevlerin çoğunu yardıma gerek duymadan yapabiliyorsunuz.
  2. IMDB destekli olduğu için hemen hemen bütün filmleri bulabiliyorsunuz. (Benzer programların çoğu bu özelliğe sahip aslında.)
  3. Şık bir tasarımı var ve bu sayede kullanmaktan, filmlerinizi incelemekten zevk alıyorsunuz.
  4. Filmlerinizi türlerine göre listeyebiliyorsunuz.
  5. Bir filmdeki oyuncunun ismine tıklayıp o oyuncunun oynadığı diğer filmleri(arşivinizde olmak şartıyla) görebiliyorsunuz.(Bunlar yönetmen,senarist, MPAA bilgisi için de geçerli.)
Eksileri:

  1.  Türkçe dil desteği yok. Film bilgileri tamamen İngilizce.( Tercihe bağlı olarak Fransızca, İspanyolca ya da Almanca)
  2. Filmlerinizi tek tek arşivlemek zorundasınız. Toplu olarak arşive ekleme seçeneği yok. Bu da arşivi oluşturduktan sonra kullanmaya başlarsanız oldukça uzun bir süre arşive film eklemekle uğraşacağınız anlamına geliyor.
  3. Çoğu filme kapak fotoğrafı bulabilmesine rağmen pek bilinmeyen filmlere bulamıyor. (Bu muhtemelen IMDB veya seçtiğiniz kaynak ile ilgili bir durum.)
 Artıları ve eksileri de böyle. Aklıma gelmeyen bir çok artısı veya eksisi olabilir, mazur görün.
 Ve bana kalırsa program İngilizce bilgisi (Fransızca,Almanca veya İspanyolca da olabilir.) olanlar için oldukça kullanışlı. İngilizce bilgisi olmayan veya az olanlar içinse kapak fotoğrafı, ekran görüntüleri, film türüne göre listeleme özellikleri ile yeterli bir kullanım sunuyor.


 Program 30 gün için ücretsiz, ve sonrası için 39.95$
İndirmek için bu linki kullanabilirsiniz: http://www.bolidesoft.com/allmymovies.html
 EKRAN GÖRÜNTÜLERİ:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder