22 Ocak 2014 Çarşamba

The Dark Tower-Kara Kule




                                                  Merhaba,
Silahşor-Roland Deschain
 Ben sapkalıkurbaa. Bu paylaşımda çok sevdiğim bir kitap serisi olan The Dark Tower’dan (Kara Kule) bahsedeceğim. Serinin yazarı, aynı zamanda birçok ünlü filmin de yazarı Stephen King. Bir filmin yazarı var mıdır bilmiyorum (Senaristlerden haberim var ama bu durumda Stephen King senarist mi olur?). Ama bu filmlerin Stephen King’in roman veya hikayelerinden uyarlandığına eminim. Mesela Shawshank Redemption, ülkemizde yayınlanan adıyla Esaretin Bedeli, Stephen King’in Shawshank Redemption and Rita Hayworth isimli hikayesinden uyarlanmış.
 Gelelim Kara Kule Serisi’ne… Seri toplam 8 kitaptan oluşuyor. Ana karakteri ilk kitaba da adını veren Silahşor (İlk kitabın adı The Gunslinger’dır.). Silahşor, yani gerçek adıyla Roland Deschain orta dünyada bir silahşor. Son Silahşor. Arthur Eld’in soyundan gelmektedir ki bu bizim dünyamızda Kral Arthur olarak bilinir. Babasının adı Steven Deschain, annesinin adı ise Gabrielle Deschain.
 Spoiler olmasın diye Silahşor’le ilgili daha fazla bilgi vermeyeceğim. Kitabın konusuna gelelim. Orta Dünya’da büyük bir çölde Silahşor ve Siyahlı Adam ile başlıyor seri.
”Siyahlı Adam çölde yürüyordu ve Silahşor de onun peşindeydi.” 
 Neden peşinde olduğunu da söylemeyeceğim.
 Şimdi, Silahşor yalnız ve vahşi biri. Acımasız bir katil. Amacı sürekli ilerleyen ve git gide daha kötü hale gelen Orta Dünya’yı kurtarmak. Bunun için her şeyin merkezindeki kuleye gitmesi gerekiyor. Kara Kule’ye.

 Ve seri başlıyor. Silahşor Kara Kule’nin peşinde. Orta Dünya’nın kurtuluşunun peşinde.
 Bundaki sonraki yazılarımda serinin kitapları hakkında bilgi vereceğim. İsimleri şöyle çevrilmiş;
  1.  Silahşor
  2. Üçün Çekilişi
  3. Çorak Topraklar
  4. Büyücü ve Cam Küre
  5. Calla'nın Kurtları
  6. Susannah'ın Şarkısı
  7. Kule
  8. Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder