22 Ocak 2014 Çarşamba

All My Movies Nasıl Kullanılır? Resimli Anlatım

  Merhaba,
  Bu yazımda daha önce paylaşmış olduğum All My Movies isimli film arşiv programının kullanımı anlatacağım.
  Programı indirmek ve program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


  Programı yukarıdaki bağlantıya tıklayıp indirebilirsiniz Programı indirdikten sonra bilgisayarınıza yükleyin ve çalıştırın.
 Açtığınzda karşınız aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak.

Burası arşivimiz. Henüz film eklemediğimiz için boş. Film eklemek için resimdeki kırmızı dörtgen içine alınmış bölüme tıklıyoruz.









                                                                      Karşımız bir pencere çıkıyor. Filmimizin olduğu dizini açıyoruz. Sonra filmimizin üstüne çift tıklayıp "Aç" diyoruz.










    Böyle bir pencere daha açılıyor. Burada kırmızı ile işaretlenen ilk yerde seçtiğimiz dosyanın adı yazılı. Dosyanın adı eğer "Ratatouilleizle2007" gibi ise (yani film adı eksik ya da film adının dışında başka kelimeler de var ise) bunu "Ratatouille" haline getiriyoruz. Yalnızca film isminin olması gerekiyor.
  Aynı zamanda filmlerin isimlerinin orjinal dilinde olmasında fayda var. "Yıldız Savaşları" yerine "Star Wars" şeklinde olması film bilgilerinin bulunmasını kolaylaştırır.
 İkinci kutu film bilgilerini istemek için. Aşağı doğru bakan ok simgesine tıkladığımızda karşımıza kaynaklar çıkıyor. "IMDb.com(en)" şeklinde olanı seçiyoruz. Ardından yine ikinci kutu içindeki büyüteç simgesine tıklayıp bekliyoruz.



 Biraz bekledikten sonra -yaklaşık 10-15 sn- karşımıza bu şekilde bir liste çıkıyor. İlk seçtiğimiz film ile ilgili olanı seçiyoruz. İki kez tıklıyoruz. Kısa bir süre daha bekliyoruz.









 Bizi yine 10-15sn daha bekletiyor. Ardından film bilgileri karşımıza çıkıyor. Altta kırmızı dörtgen içine alınmış "OK" yazısına tıklıyoruz. Ve ilk filmimiz eklenmiş oluyor.










  Bu işlemi arşive eklemek istediğimi her film için tekrarlıyoruz.










         Sonuç bu şekilde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder